Soğuğun Sağlığa Faydaları

Sandığınız gibi soğuk her zaman hastalıklara sebep olmamaktadır. Soğuk havanın sağlığa faydaları da mevcuttur.

1. Soğuk, ağrıları azaltır
Biryerimizi incittiğimizde o yere bir parça buz koyarız eskilerin de yaptığı gibi. Bunun birçok bilimsel açıklaması mevcuttur. Bu hareket ilk olarak hassas sinirleri uyuşturmaktadır. İkincil olarak endorfin üretimini uyarır: bu hormonların morfine yakın etkisi vardır. Soğuk kas ağrılarına karşı rahatlatır. Yırtılma, burkulma ve baş ağrıları gibi durumlarda.
Tavsiyemiz: Kanamayı durdurmak için ve şişmeleri önlemek için kullanılır. Ama soğuk, açık yaraya uygulanmaması gerekir.

2. Soğuk, kan dolaşımını hızlandırır
Soğuk, kan dolaşımını hareketlendirmektedir. Soğukta vücut, organlara daha çabuk kan göndermektedir. Soğuk, ince damarları daraltır ve sıkılaştırır.
Tavsiyemiz:Soğuk havalarda kalp atışı hızlanır. Kalp hastası olanlar ani ısı değişikliklerinden korunmalıdır.

3.Soğuk, kalori yaktırır
Evinizin ısısını 18 veya 19 dereceye indirin ve yatak odasının ısısını da 16 veya 18 dereceye indirin, bu uyku için ideal bir ısı olacaktır. Farkında olmadan kalori de yakacaksınız. Ayrıca bu şekilde enerjiden de tasarruf edersiniz.

4.Soğuk, nezleye karşı korur
Soğuk günlerde hep beraber toplanıp sıcak evlerde oluruz. Bu da virüslerin yayılmasına sebep olmaktadır. Hava soğudukça mikroplar etkisini kaybetmektedir. Rahatsız eden burun akıntısını önlemek için ağızdan nefes alabilirsiniz. Fular ile ağzınızı kapatarak nemli bir ortam oluşturabilirsiniz.

5.Sağlık alanında kullanılır
Cerrahi müdahale sonrası toparlanmayı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Dermatolojide kızarıklık ve kaşıntıyı gidermek için kullanılır. Uyku bozukluklarında da faydalı olabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir