Şişme Havuzlar Ne Kadar Su Alır?

Korona sebebiyle birçok kişi, tatillerini evlerinin bahçelerinde, balkonlarında veya teraslarında geçirmek zorunda kaldılar. Evlerinden en iyi şekilde faydalanmak isteyenler için şişme havuzlar iyi bir seçenek oluyor. Piyasada, farklı ebatlarda plastik havuzlar bulunurken, hepsinin iç hacmi de farklı olabiliyor.

Şişme Havuz kaç TL ile dolar?
Örneğin, 201 Cm X 150 Cm X 51 Cm ebatlarındaki bir şişme havuz, yaklaşık 400 litre su ile dolmaktadır. 2020 güncel su fiyatlarına baktığımız zaman, bir havuzun kaç TL ile dolduğunu hesaplayabiliriz. Suyu doldurup boşaltmanın, aylık olarak faturanıza nasıl yansıyacağını bilirseniz, suyunuzu boşa harcamazsınız.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su İşleri Genel Müdürlüğüne göre; 1 metreküp (m3) su 1 tona, 1 ton su 1000 litre suya denk gelir. Faturalarda yer alan “averaj tüketim m3” ise kullanılan suyun metreküp fiyatını belirtmek için kullanılır.

sisme havuz tl

İSKİ 2020 verilerine göre;
Ayda 0 ile 10 m3 arasında su kullanan konutlar için 4,53 TL, ayda 11 ile 20 m3 arasında su kullanan konutlar için 6,63 TL, ayda 21 m3 ve daha fazla kullanan konutlar için 9,65 TL olarak açıklandı. Yani 400 litre su alan bir şişme havuzu, yuvarlak bir hesapla, 3-4 TL arasında doldurabilirsiniz.

Şişme havuzdaki suyu dezenfekte etmek
Havuza dolan suyu, ucuz olsa bile israf etmemek önemli. Küçük havuzlarınızda klorlama yapabilirsiniz. 400 ml suya, çamaşır suyu ile temizleme işlemi için, 2 çay kaşığı çamaşır suyu kullanabilir, suyun üzerini örterek defalarca kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir