Sigara Böreğinin Patlaması

Geçtiğimiz gün marketten dondurulmuş sigara böreği alıp pişiren bir kişi almış olduğu sigara böreklerini pişirirken patladığını iddia etti! Bu kişi yaşadıklarını anlattı ve çokça ilginç…

“Marketten hazır sigara böreği ve köfte aldım. Köfteleri pişirdikten sonra sigara böreğini ateşe attım ve çatalla sigara böreklerini alırken müthiş bir patlama oldu. Adeta bomba gibi. O patlamanın etkisiyle neye uğradığımız şaşırdım. Tavadaki yağın yüzüme, koluma sıçramasıyla büyük bir travma yaşadım. Hemen acile geçtik. Acilde ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştuğunu söylediler. Hatta yağın iz bırakacağını, kör olma tehlikesi atlattığımı da söylediler. Yani ucuz atlattık, verilmiş sadakamız varmış.”

Sigara böreği ile çokça yağ sıçraması olayı yaşayan insan var. Sigara böreğinin dondurulmuş olması sebebiyle şiddet artabiliyor. Çatalın batırılmasıyla birlikte biriken hava yağı sıçratabiliyor. Yağsız lor peyniri kullanılmış ise bu gibi durumların oluşması büyük ölçüde azaltılabiliyor. Sigara böreği kızartırken ki özellikle hazır, dondurulmuş ise daha dikkatli pişirilmes ve çoğunlukla kapak kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir