Şeker Hamuru Sağlıklı Mı?

Şeker hamuru pasta, kurabiye gibi birçok unlu mamulde görsellik için sıkça kullanılıyor. Özellikle çocuklar için doğum günü pastaları tamamen şeker hamuru ile kaplı olabiliyor. Şeker hamuru güzel ve rengarenk bir görünüme sahip olsa da güzel bir tadı bulunmuyor ve aşırı tatlı. Peki şeker hamuru sağlıklı mı ?

Şeker hamuru içeriğinde gıda boyası, jelatin, glikoz, şeker, gliserin gibi maddeler bulunduruyor. Marketlerde hazır satılan şeker hamuru üzerindeki içindekiler kısmını okuduğunuzda şok olmamak elde değil. “E” ile başlayan birçok katkı maddesi mevcut ve bu maddeler kanserojen. Şeker hamurlarının bazılarında “çocukların aktivite ve dikkatleri üzerine olumsuz etkileri bulunabilir” uyarısı mevcut. Çocuklar için olan pastalarda, kurabiyelerde bu maddenin kullanılması ve zararının hiçe sayılması ürkütücü. Sonuç olarak aşırı şeker içermesi ve kimyasal olması çocuklar üzerinde çok daha fazla olumsuz etki oluşturmaktadır.

Çocuklar için rengarenk görünümde şeker hamuru içeren pasta ve kurabiyeleri tavsiye etmiyoruz. Kesinlikle bu gıdadan uzak durmalısınız. Eğer ki şeker hamuru içeren bir pasta satın almak durumunda kaldıysanız da bu kısmı tüketmeyiniz ve atınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir