Sararan Brokoli Yenir mi?

Mevsiminde taze taze alınan sebze ve meyveleri fazla bekletmeden hemen tüketmek gerekir. Bir meyve ne kadar beklerse besin değerlerini o kadar kaybeder. Yeni alındığında yemyeşil olan bir brokoli buzdolabında bekledikçe sararmaya başlar. Akıllara hemen sararmış olan brokolinin yenip yenmeyeceği geliyor. Bozulmuş gibi görünse de brokoli sarardığı zaman da tüketilebilir.

Sararmış brokoli tüketilir mi?

Sararmış olan brokolinin tüketilip tüketilmeyeceği merak ediliyor. Sararmış brokolinin yenmesinin bir sakıncası yoktur. Brokolinin içinde vitaminler ve mineraller bolca bulunsa da sararmış olan solmuş olan bir brokolide vitaminler etkisiz hale gelir. Tabi ki sararan brokolinin tadı yeşil renkte daha taze olan brokoliye göre biraz değişecektir. En önemlisi de brokoli sarardıkça besin değerlerini de kaybetmektedir. Bu nedenle brokoli taze taze ve koyu yeşil renkteyken tüketilmelidir.

sararmis brokoli yenir mi

Brokoli nasıl uzun süre saklanır?

Brokoliyi uzun süre saklamak bozulmadan tüketmek isterseniz dondurma seçeneğiniz de var . Yıkarsanız, haşlarsanız, soğutursanız ve ardından hava geçirmez bir kapta paketlerseniz, bir yıla kadar iyi kalitede kalacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir