Şampuanlardaki Maddelere Dikkat!

Saçlarımızı dökmesin, kepek yapmasın, hızlı uzatsın derken aldığımız şampuanlar tersi etkiler yapabilir. Yani saç dökülmesi için alınan şampuan saçı da dökebilir. Aldığınız ürünün içeriğine bakın SLS, ALS, Sles, Dimethicon, paraben, üre, benzoik asit, CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053, Dmdm, Cocmide Mea, Propilen Glikol, Tetrasodyum, Cocamıdopropyl Betain, Sodyum Klorür içeriyorsa uzak durun.

Şampuanın parabensiz olması gerekli. Restorex çok merak edilen bir ürün. Saçları hızla uzatmayı vaad ediyor. Sık kullanıma uygundur. Daha hızlı uzama etkisi için Restorex saç bakım kremi ile birlikte kullanılması tavsiye ediliyor. Kullananlar olumsuz bir yorum yapmıyor. Speed&Long dedikleri hızlı uzatma garantisi veriyorlar.
Stresten uzak durun. Birçok sağlık sorununda olduğu gibi saç sağlığında da saç dökülmesi nedenlerinin en başında gelir.
Kimyasal işlemler gören, fönlenen ve saç şekillendiricileri kullanılan saçlar, bir süre sonra saçın yaşaması ve sağlıklı olması için gerekli elementleri kaybeder. Kalıcı saç boyası, röfle gibi kimyasal işlemler uzun süreli kullanımda saça zarar verir, saç telinin içerisine nüfuz ederek saçta birikir ve saça rengini veren melanin pigmentlerinin yapısını değiştirir. Özellikle saç boyası saçın kökten uca doğru beslenmesini engeller. Beslenemeyen saç zamanla incelir ve kuruma problemi baş gösterir, sonunda saç uçları kırılır. Aynı zamanda saçın koruyucu dış tabakasının kompozisyonunun bozulmasına da neden olur. Saç UV ışınlarına, neme, sıcağa daha duyarlı hale gelir. Boya işleminin ilk parlaklığı kaybolduktan sonra saç mat bir görünüme sahip olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir