Sahte Maskeye Dikkat!

Yeni tip corona virüsü salgınını (Covid-19) fırsata çevirmeye çalışan kişilerle mücadele devam ediyor. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere baskınlar düzenliyor. Sağlıksız ortamlarda üretilen maske ve dezenfektanlar toplanıyor.

Yetkililer özellikle toplu taşıma ve kalabalık ortamlara maske kullanarak çıkılması gerektiğinin altını çiziyor. Maske kullanımı evde yapılabildiği gibi sağlık kuruluşlarından temin edilebiliyor. Çeşitli malzemeler kullanılarak evde kağıt maske yapmak mümkün. Sağlıksız koşullarda üretilen maskeleri satın almak ve kullanmak ise oldukça tehlikeli.

Sahte maske nasıl anlaşılır?
Satın aldığınız maskenin paketinin üzerinde üretim yeri, üretim tarihi ve firma adı gibi yazılması zorunlu olan ibareler bulunmuyorsa maske sahte olabilir.

sahte maske

N95 maske virüsten korur mu?
Bakteri, virüs, toz, sis ve duman gibi kirleticileri filtreleme konusunda sıradan maskelere göre daha yüksek performans gösteren N95 maskeler çeşitli iş güvenliği ekipmanları satan yerlerde ve medikallerde bulunabiliyor. Birçok N95 maskesi yüksek filtrasyon verimliliği ve kolay nefes alıp vermeyi kolaylaştıran düşük hava direncine sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir