Sahte Baklavayı Anlamanın Yolları!

Bayram geliyor. Bayramın olmazsa olmazı şeker, çikolata ve şerbetli tatlılardır. Gündüzleri aç kalmaya alışan mideye birden yüklenerek ağır tatlılar vermek doğru olmasa da azar azar yemekten kimseye zarar gelmez. Yeter ki ipin ucunu kaçırmayın.
Az miktarda yiyeceğiniz tatlıların kaliteli olmasına dikkat edin. Zira her şeyin sahtesi olduğu gibi baklavanın da sahtesi var. Ucuz baklava yiyeceğinizi zannederken glikoz yüklemesi yapmış olmayın.

Peki, sahte baklava nasıl anlaşılır?
Öncelikle ucuz baklavanın gerçek ve güvenilir bir baklava olmadığını bilmelisiniz. 10 TL’ye satılan bir baklavanın güvenilir olmasını beklemeyin.
Düşük fiyata çok tatlı yiyeceğinize kaliteli tatlıdan az yiyin. Çünkü, içlerinde şeker yerine glikoz şurubu bulunmaktadır.
Güvendiğiniz yerlerden alın.
Ucuza satılan baklavaların yeşil rengi mercimek ya da bezelyeden geliyor olabilir. Bu bakliyatları ezip üzerine fıstık aroması ekleyebiliyorlar.

Gaziantep Baklavası üreten Eren Kurt sahte baklavalar hakkında şunları söyledi: “Ucuza satanlar yeşil renginden dolayı mercimek ya da bezelyeyi kıyıp üzerine fıstık aroması katıp satıyorlar” diyerek vatandaşları gerçek baklava konusunda ise şu şekilde uyardı; “Baklavanın üzerindeki parlaklık doğal iştah açan bir renk olacak. Glikoz şurubu kullandıkları zaman sahte aşırı bir parlaklık oluyor. Üzerinde plastik bir tabaka varmış gibi oluyor. Klasik baklavalar 60 liradan başlıyor. Bugün biz 50 liradan aşağı satılan baklavaların yenmesini tavsiye etmiyoruz. 1 kilo fıstıktan 100 gram fıstık içi çıktığını düşürseniz her şeyin maliyeti ortaya çıkıyor”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir