Saç Nezlesine Dikkat!

Evet, saçlar da nezle olur! Eğer dikkat etmezseniz saç kaybına kadar giden ciddi bir hastalıktır. Ufak ufak başlar ve önlem alınmazsa ilerler. Saç derisinde, kıl köklerinde yanma, batma hissi saç nezlesinin başlıca belirtisidir. Bu duruma maruz kalındığında hemen bir doktora başvurmak gereklidir. Düzenli olarak önerileri uygularsanız nezleye bir daha yakalanmazsınız.
Saç diplerinde batma kaşınma, yanma ve saç dökülmesi yapan hastalığa saç nezlesi denilmektedir. Sıklıkla kadınlarda görülen bir hastalıktır. Çünkü, kadınların saçı daha sık ve uzundur. Saç nezlesi nedenlerinden biri saçın çok sıkı bağlanmasıdır. Saç bu sıkılıkta bağlanınca saç derisi hava alamaz, saç derisi çekilir ve saç kökleri zorlanır. Bu durumlar saçın kopmasına ve dökülmesine neden olur.
Saçın yıkandıktan sonra kurulanmaması bir diğer saç nezlesi nedenidir. Saça her gün fön uygulanması ve saç köküne değecek şekilde bol jöle kullanılması saç nezlesine neden olmaktadır. Saç derisinin dengesinin bozulması ve saçların dökülmesine neden olur. Saç nezlesi saç derisinin sürekli soğuk kalması ile oluşabilir. Soğuk hava ve kullanılan kozmetikler saçın derisini soğuk tutmaktadır. Bu nedenle saç nezlesi başlayabilir.
Saç nezlesine yakalanmamak için, saçlar yıkandıktan sonra havlu ile kurutulmalı ve 2-3 saat kadar dışarıya çıkılmamalıdır. Saçları kurutma işlemi yapılırken mümkün olduğunca fön makinesi uzak tutulmalıdır. Saçlar, illa toplanacaksa mümkün olduğunca sert ve sıkı toplanmamalıdır. Saçlara jöle ve kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır. Soğuk havalarda saç derisi korumak amaçlı bere takılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir