Saç Lazeri Nedir?

Saç lazeri saç dökülmesini önlemek, incelmiş saçların kalınlaşmasını sağlamak ve yeni saç gelişimi sağlamak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Özellikle seyrekleşen saçların tedavisinde olumlu sonuçlar alınan bir yöntemdir. Hem kadın hem de erkekler için kullanılmaktadır. Bu yönteme kozmetik lazer ve Sunetics lazer adı da verilmektedir.

Saç lazeri nedir ? Özellikle saç ekimi için zaman bulamayan , seyrek ve incelmiş saçları olan kadınların tercihi olan bu yeni yöntem en güncel tedaviler arasında bulunmaktadır. Temel olarak incelen saçları kalınlaştırmak, saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç gelişimini sağlamak amacıyla uygulanan yeni bir tedavi yöntemidir. Lazer uygulamasında kullanılan cihaz, oldukça düşük dozda Diot lazer ışınlarının bulunduğu bir lazer uygulama sistemidir. Saçlı olan deriye 107 ayrı noktadan sürekli olarak uygulanan lazer ışınları, bu bölgeyi komple tarayarak saç foliküllerine ulaşmaktadır.

İlk olarak saç derisine küçük kanallar açılıp büyüme sağlayan serum uygulanmaktadır. Saça masajla uygulanan serumdan sonra haftada iki kez 20 dakika süreyle lazer tedavisi uygulanmaktadır. Cilt altına etki eden lazer ışınları; pasif hale gelen saç köklerini uyarıp, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak yeni saç kökü gelişimine ve incelmiş saçların kalınlaşmasını sağlamaktadır.

İlk seanstan sonra bile gözle görülür sonuçlara ulaşılmaktadır. Bu yöntemin ortalama 6 ay süreyle uygulanması önerilmektedir. Konforlu bir tedavi şekli olup dışarıdan belli olmamaktadır. Ağrı, sızı olmadığı için de çok tercih edilen bir tedavi yöntemi haline gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir