Saç Düzleştirici Saç Döker Mi?

Saç düzleştirici saç bakımı için en çok kullanılan cihazlarda biridir. Kişisel bakımda akıllarda farklı sorular olabildiği gibi saç düzleştirici ile ilgili de oldukça merak edilen konu mevcut. Saç düzleştirici saça zarar verir mi ?

Düzleştiriciler saçı saçı yıpratır ve kırar. Çok fazla düzleştirme yapmak saçın yapısını bozacaktır. Çok fazla düzleştirici kullanmak saçların uçlarının kırılmasına neden olacaktır. Düzleştirici saç dökülmesine neden olur demek yanlış olacaktır. Saç düzleştirici cihazların çok kullanılmasının zarar verdiği gibi kimyasal düzleştiriciler de saça zarar vermektedir.

Belli bir süre düzleştirici kullanmadığınızda saç bir miktar kendini toparlayacaktır. Saçınıza badem yağı ve zeytinyağı ile bakım yapmanız oldukça faydalı olacaktır. Bu gibi bakımlar saçınızın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca düzleştirme yapmadan önce saç koruyucu spreyler de kullanabilirsiniz. Bu spreylerin kullanımı da saçınızı korumanız için etkili olacaktır.

Sürekli kullanım donuk ve sağlıksız bir görünüme neden olacaktır. Kimyasal düzleştiriciler saç tellerinde olduğu kadar köklerini de yıpratacaktır. Her iki yöntemi de çok fazla kullanmamalısınız. Düzleştirme hiç yapılmamalı demek yanlış olacağı gibi sürekli düzleştirip bukle yapıp tekrar düzleştirme yapmak gibi eylemler saça çok zarar verecektir.

Saçlarınızda dökülme çok aşırı oranda yaşanıyorsa bunun farklı sebepleri olacağı için doktor kontrolünü ihmal etmemenizi tavsiye ederiz.

Bir yorum

  1. saç düzleştirciler saça gerçekten çok zarar veriyor ben liquid keratinin düzleştirici kremini kullanıyorum çok memnun kaldım düzleştiriciye ihtiyacım kalmadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir