Rüyalarımız ve Anlamları

Uyandığımızda gördüğümüz rüyaları bazen çok iyi hatırlarız bazen de hatırlamakta zorluk çekeriz. Rüyalarla ilgili araştırma yapanlar, gece gördüğümüz rüyayı sabah daha iyi hatırlayabilmek için uyumadan önce bir bardak su içmenin ve rüyayı hatırlamayı istemenin önemli olduğunu söylüyor.

Rüyada sürekli belli renklerden oluşan görüntüleri görmek de bazı durumlara işaret edebiliyor. Örneğin rüyada ağırlıklı olarak gri rengi görmek; korku, içe kapanma ve depresyon habercisidir. Kahvrengi görmek huzurlu olduğunuzu gösteriyor.

Kırmızı renk; cesaretin, azmin ve tutkunun sembolüdür. Lila rengi gördüyseniz; karamsarlıktan artık kurtulup pozitif düşünmeye başlamanız gerektiğini anlamanız gerekli. Mavi renk gördüyseniz ne mutlu size. Çünkü mavi renk sizin ferah düşünebildiğinizin göstergesi. Aynı zamanda sıkıntılı bir durumdan kurtulacağınızın da göstergesi olabilir. Yani siz iyi düşünün.

Mor renk gören kişi eğer hastaysa iyileşeceğinin habercisidir. Pembe rengi ise aşkın habercisidir. Sarı rengi; güzel bir rüyada görüldüyse her şeyin iyi olacağına işaret eder, kötü bir rüyada görüldüyse de korkaklığa işaret eder. Ağırlıklı olarak görülen siyah rengi; sevgisizliğe ve ilgisiz kaldığınızın göstergesidir. Çevreden yaptıklarınız için destek görmek istediğinizi ifade eder.  Rüyadaki turuncu renk, kendinizi capcanlı hissettiğinizi ve yeni ilgi alanlarına ihtiyaç duyduğunuzu ifade ediyor olabilir.

Rüyalardaki yeşil renk, üzerinde yoğunlaştığınız konularda mevcut çalışmanıza ‘aynen devam etmeniz’ gerektiğini de ifade ediyor olabilir. Bazen de ‘tecrübe eksikliğini’ gösterir. Koyu yeşil ise materyalizm, aldatma, hile ve paylaşımda zorluk konularına gönderme yapar. Erkeksi ve kadınsı özelliklerinizi dengelemeniz gerektiğini söylüyor da olabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir