RockA Kimdir, Gerçek Adı Nedir?

Unutulur her şey isimli parçalarıyla Spotify üzerinde viral listede yer alarak dikkat çeken Rocka kimdir ? Bir müzik grubu olan Rocka hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

rocka kimdir gercek adi nedir

Unutulur her şey, Ölürüm sana, Pas, Kül, Aynı ben gibi, Gökyüzünde yandık, Ölü kral, Sarılır ay geceye, Emrin yeter, Masal gibi parçaları vardır. Bas gitarist olan Cem Sönmez tarafından Halil Özüpek’in katılmasıyla birlikte hem ismini hem de müzik tarzını değiştirmiş ve RockA kurulmuştur. Rocka, 2005 yılında Ankara’da kurulan ve Nu metal, Rapcore, Alternatif Rock gibi türlerde çalışmalar yapan Türk müzik grubudur. Halil Özüpek, 2013 yılında “101” albümünü yayınladıktan 5-6 ay sonra hayatını etkileyen ölümler olduğunu ve motivasyonunu kaybettiğini ve müzik işlerinden uzaklaştığını belirtmektedir.

Rocka gerçek adı nedir ? bir grup olup Halil Özüpek tarafından kurulmuştur. RockA grup üyeleri kimlerdir ?

  • Halil Özüpek – Vokal, Prodüktör (2005’te katılmıştır)
  • Ömer Uyanık – Davul (2007’de katılmıştır)
  • Uğur Utku Uslu – Elektro Gitar (2016’da katılmıştır)
  • Atalay Demirkılıç – Turntable (2019’da katılmıştır)

RockA, 2005 yılında Ankara’da kurulan, genel anlamda nu metal, rapcore ve alternatif rock tarzlarında çalışmalar yapan Türk müzik grubudur. Uzun zaman amatör çalışmalar yaparak önemli etkinlik ve festivallerde kendine yer bulmayı başaran grup, ilk majör yapımını 2012 yılında DMC Müzik Yapım şirketinden çıkartmıştır. 1997 yılında çıkan ve bir döneme damgasını vurmuş Tarkan’ın kült şarkısı Ölürüm sana adlı parçaya yaptığı cover ile Tarkan’ın desteğini alan RockA, şarkının klibinde Tarkan’ın da kendisine eşlik etmesiyle beraber tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.

Instagram adresleri rocka şeklindedir. Grup hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir