Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Bu yıl Türkiye’de Ramazan Ayı boyunca ortalama oruç süresi 16,5 ile 17 saat arasında oruç tutuluyor. Bu kadar uzun süre bir şey yiyip içmeden kalmak vücutta ve ağızda bazı değişimlere yol açıyor elbette. 11 ay boyunca bir rutine alışık olan dengeler değişiyor ve normalde olmayan durumlar ortaya çıkabiliyor. Bakteriler çoğalmaya başlıyor.
Yiyecek ve içecek girişi olmayan ağızda istenmeyen kokular hissedilebiliyor.

Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir?
Oruç tutanların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan ağız kokusunu önlemek kısmen mümkün. Aç kalan mideden gelen kokuyu tamamen kesmek mümkün değildir. Zira mideye koku gideren bir besinin alınması gerekir.
Ağız kokusunun temel nedeni ağızdaki çürüklerdir. Eğer çürükleriniz, diş eti iltihabı veya diş taşlarınız varsa kokunun önüne geçemezsiniz. Ramazan öncesi tüm ağız sorunlarınızı çözmeniz daha doğru olacaktır.
Ayrıca sahurda asitli içecekler, şekerli tatlılar ve yiyecekler de ağız kokusu yapabilmektedir.

Sahurdan sonra hemen uyumayın!
Sahurda yemeği yiyip hemen uyumak da ağız kokusuna neden olmaktadır. Diş plakları iyi temizlenmediğinde koku ortaya çıkar. Ayrıca diş ipi kullanımı da oldukça önemlidir. Diş fırçalama kısa süre değil uzunca yapılmalıdır.

Dil sıyırıcı edinin
Dilde kalan bakteriler de ağız kokusuna sebep olur. Dişle birlikte dili de fırçalamalı ayrıca dil sıyırıcı da kullanabilirsiniz. Dil sıyırıcı ağız kokusunu gidermede çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir