Pruritus Ani Nedir?

Perianal bölgede kaşıntı olarak bilinen bir hastalıktır. Bazı durumlarda psikolojik, bazı durumlarda dermatolojik ve çoğunlukla da proktolojik bir hastalık olarak bilinmektedir. Tuvalet sonrası temizlik, yaşam ve giyim tarzı ile sorun çözülebilmektedir. Pruritus ani nedir ?

Çeşitli hap ve kremler de de tedavi için verilebilmektedir. Karıştı olması durumunda kesinlikle kaşıma yapılmamalıdır. Kullanılan tuvalet kağıtlarının kalitesiz olmasının da bu rahatsızlığa neden olabileceğini unutmayınız. Tuvalet kağıdının parfümlü olması da zararlı bir durum olabilecektir. Baharat tüketiminin de bu gibi rahatsızlıklara neden olabileceği bilinmelidir. Temizlik sırasında kimyasal temizleyiciler kullanılmamalıdır. Makat kısmı havasız kalıyorsa buna da çözüm bulunması gerekmektedir. İç giyim ürünlerinin kaliteli ve hijyenik olması son derece önemlidir. İç çamaşırının beyaz renk ve temiz olması ayrıca pamuk olması da önemlidir. Tuvalette temizlik için su kullanılmalı ve tuvalet kağıdının fazla bastırılıp daha iyi temizlemeye çalışılması yanlış bir şey olacaktır.

Sürekli oturuyor olmak, renkli iç çamaşırı giymek, yıkanırken çok sabunlamak veya kese yapmak, terleme gibi şeyler bu duruma neden olabilmektedir. Yıkandıktan sonra iyice kurulanmak gerekmektedir. Bölgenin sirke ile temizlenmesi de dezenfekte için önerilebilmektedir, biraz yakıcı olabildiği gibi dikkatlice kullanılmalıdır. Nemlendirici kremler de rahatlama sağlayacaktır. Travazol gibi kremler de önerilebilmekte olup doktordan bilgi alınması gerekmektedir. Durumun ileri boyutlarda sorun haline gelmesi halinde mutlaka doktor kontrolü önerilmektedir.

Burada verilen bilgiler bilgilendirme amaçlı olup tedavi edici bir bilgi verilmemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir