Perdeler Kaç Derecede Yıkanır?

Evin en önemli süsü perdelerdir. Güzel bir perdeyle en sıradan evler bile güzelleşir. Bu yüzden perde seçimine dikkat edilmelidir. Tül perdeler, güneşlikler her evde olan ürünlerdir. Tül perdeler çeşit çeşit olsa da hassas kumaşlar olmaları ortak noktalarıdır.

tul perde yikama

Tül perdeler kaç derecede yıkanır?
Tül perdelerin yapısı hassas olduğundan dolayı çamaşır makinelerinin hassas ayarında yıkanmalıdır. Çok fazla sıktırılmamalıdır. Yüksek sıcaklıkta yıkanırsa tül perdelerde şekil bozuklukları oluşabilir. Sıcaklık ne kadar fazla olursa perdenizde o kadar kırışma meydana gelir. Görüntü de hoş olmaz. Ütü yapmak zor olur. Bu yüzden 30 derecede yıkanmalıdır. Eğer perdeleriniz çok kirliyse yüksek sıcaklık yerine tülleri suda bekletme yoluna gitmelisiniz. Aspirini eritip suda bekletir sonrasında yıkama yaparsanız tülleriniz istediğiniz gibi temiz olacaktır. Tüller neden çok kırışıyor? gibi bir sorunuz varsa yüksek sıcaklıktan olmalıdır.

Güneşlik kaç derecede yıkanır?
Güneşliklerin kumaşı tüllere göre daha kalındır. Kumaş cinsi ise genellikle saten veya benzeridir. Bu sizi aldatmasın. Yüksek sıcaklıklar kırışmaya neden olur ve kocaman güneşliği boydan boya ütülemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden yine 30 derece veya 40 derecede yıkamalısınız.

Stor perde nasıl temizlenir?
Stor perdelerin düz olanları ılık suyla silinebilir. Ancak yine size yeterli gelmezse mekanizmayı çıkarıp küvette veya açık bir alanda yıkayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir