Parfümünüzü İyi Seçin

Çok pahalı bir parfüm almış olabilirsiniz hatta herkesçe tercih edilen yaygın bir koku da olabilir ama o kokunun size yakışacağı anlamına gelmez. Başkasında çok güzel kokan parfüm sizin teninizde çekilmez bir kokuya dönüşebilir.

Parfümler yapısı gereği tene temas etmelidir. Herkesin ten yapısı farklı olduğu için her insana her koku yakışmaz. Yani yağlı bir cildiniz varsa teninizdeki partiküllerinizle koku bambaşka bir havaya bürünebilir. Yağsız ciltlerde koku daha farklı kalır. En kalıcı parfümler yağlı cilde sahip olanlardadır.

Yaz aylarında özellikle ağır parfümlerden kaçınmalısınız. Bazı insanlar öyle parfümler kullanırlar ki yanınıza geldiklerinde boğulacak gibi olursunuz. Parfüm dediğiniz çekici olmalıdır. Böyle insanların yanından ise bir an önce kaçma ihtiyacı duyarsınız. Yaz aylarında çok hafif çiçek kokuları kullanabilirsiniz.

mutluedenparfum

Turunç kokuları insanı rahatlatıyor ve ferahlık veriyor. Bu tür kokular yaz ayları için idealdir. Kullanıldığında etrafınızdaki insanlara da mutluluk verir. Nanemsi kokular ise canlılık katar. Vanilya kokusunu seviyorsanız içeriğinde vanilya olan kokuları da tercih edebilirsiniz. Ancak vanilya miktarı içinde yoğun olmamalıdır. Aksi takdirde yanınızda insanlar durmak istemeyecektir.

Lavanta kokusunu mümkün olsa da herkes kullansa. Çünkü lavanta bitkisinin stresi alma özelliği var. Koklayan kişiye dinginlik verir. Hatta uyumadan önce yastığınızın yakınlarına lavanta parçaları koymak iyi bir uyku çekmenize yardım edecektir.

Bazı kokular bize tanıdığımız insanları hatırlatır. “İşte bu O’nun kokusu” deriz. Böyle hatırlanmak istiyorsak kendimize bir koku belirlemeli ve sürekli onu kullanmalıyız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir