Parfümlü Ürünlere Dikkat!

Hayatımızın her alanında örneğin sıktığımız kokularda, çamaşır ve bulaşık deterjanlarında, sabunlarda parfüm kullanılmaktadır.
Araştırmalar da hayatımızın her alanına giren bu sentetik kokuların insan sağlığını fiziksel ve ruhsal olarak etkilediğini ortaya koymaktadır. Kullandığımız parfümler, ıslak mendiller, kokulu deterjanlar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Parfüm içindeki yapay çiçek özleri astım ve alerjik rahatsızlıklarını tetikliyor ve ciltte de kızarmalara yol açabiliyor.
Parfüm içeren ıslak mendiller uzun süreli kullanımlarda egzamaya sebep olabiliyor. Bebek bakımında kullanılan ıslak mendillerin özellikle parfümsüz ve zararlı madde içermeyenleri seçilmelidir.

Özellikle parfümlü yer temizleme ürünleri gibi maddeler kanserojen etkili olabiliyor.
Doğal kokular rahatlatma, ağrıyı dindirme gibi olumlu özelliklere sahipken sentetik kokular, unutkanlık, baş ağrısı, baş dönmesi, depresyon ve duygu bozukluklarına neden olabiliyor.

Birçok insan bu kokuların doğal ve masum olduğunu düşünüyor ve bol bol koklayabiliyor. Hatta kokuların temizliği işaret ettiğini düşünüyor. Fakat parfüm üretiminde sentetik cinsel hormonlar kullanılıyor ve bu kokuların %95’i ham petrolden üretilmektedir.

Kokuların insan beyni üzerindeki etkisini iyi bilen otoriter güçler, bunu tabi ki toplum üzerinde de kullanırlar. Hiç etik olmasa da günümüzde bu kullanılmaktadır. İnsanları tüketime sevk etmek için AVM’lerde özel olarak geliştirilen kokular kullanılmaktadır.

Parfüm konusunda bilinçlenip aşırı kullanmamak gerekmektedir. Özellikle güneşe çıkmadan hemen önce parfüm sıkılmamalıdır. Kullanılan tüm temizlik, hijyen ürünlerinde parfümsüz olanlar tercih edilmelidir. Bu tür maddeler insan vücuduna direkt olarak zararlı olduğu gibi çevreye de zararlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir