Paradaki Virüs Tehlikesi

Koronavirüsle mücadele edilen günlerde, virüslerin nerelerde daha çok bulunduğu konusunda kafa yorulmaya devam ediliyor. İnsanlarla en çok temas eden ve ülke genelinde dolaştığı tahmin edilen kağıt ve madeni paralara birçok kişinin eli değmektedir. Korona virüsü ile efekte olan bir insandan gelen paraya başkaları da dokunabilmektedir.

paradaki virusler

Paralarda virüs tehlikesi var mı?
Salgın hastalıkların tüm dünyayı endişelendirdiği bugünlerde; virüs, mikrop ve bakterilerin yayılmasında nakit paranın etkisi konuşulurken, bazı ülkeler nakit paraları ultraviyole ışınlar ile temizlemek üzere çalışma başlattı. Araştırmacılar, en yeni paranın üzerinde bile ortalama 2.400 bakteri bulunduğu, bu bakterilerin ise idrar ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabileceği belirtiyor.

Nakit yerine kredi kartı kullanılmalı

Nakit para kullanmak yerine, kredi kartının kullanılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, eft veya havale yapılması gerektiğini belirtiyor. Paraya mümkün olduğunca temas edilmemeli ve temastan sonra eller 20 saniye boyunca yıkanmalıdır.

Kağıt para ütülenir mi?

Kağıt parayı ütüleyenlerin çoğalmaya başladığı görünüyor. Paraya yüksek ısı vererek ütülemenin virüsleri öldürdüğü düşünülüyor. Kağıt parada eğer virüs varsa, 24 saat içinde öleceği söylenenler arasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir