Palm Yağı Nedir, Zararlı Mıdır?

Bitkisel yağ olarak yazan birçok ürünün içinde palm yağı mevcut. Üretimi Malezya ve Endonezya’ya ait olan palm yağının kullanımı giderek yaygınlaşmakta. Tanıtımlarında Palmiye yağının kanserojen içermediği söylense de artık kanserojen ve toksik bir yağ olduğu kanıtlandı. Bunun yanısıra obeziteye de yol açtığı da biliniyor. Palmiye yağının kullanılmasındaki amaç ise sıcağa dayanıklı ve uzun süre kullanılabilir olması. Bu yüzden kızartmalarda palm yağı çok tercih ediliyor.
Fast food zincirlerinin birçoğu palm yağını kullanıyor ve bu güzel tadı veren de aslında bu yağ. Palmiye yağı içeren yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini uzmanlar sıkça dile getirmektedir. Ayrıca kozmetik sektöründe, sabun gibi ürünlerde de palmiye yağı kullanılmaktadır. Bitkisel yağ yazan gıdaların birçoğunda palmiye yağının yoğun olarak kullanıldığı dile getiriliyor. Palm Yağı, Palmitic Asit, Palmeate, Palm yazan ürünlerde bulunmaktadır.

Şunu da unutmayalım ki palm yağının üretimi için yağmur ormanları talan ediliyor. orangutanlar, maymunlar, filler, gergedanlar ve çok daha fazla hayvan ve bitkinin nesli tükeniyor. Sonuç olarak da oksijen kaynaklarımız da yok ediliyor.

palm-yagi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir