Önce Oğullarınızı Yetiştirin!

“Kız evlat yetiştirmek çok zor..” diye yakınan kadınlar! Neden zormuş kız yetiştirmek? Edepli, namuslu olabilmesi için, ailenize laf getirmemesi için, erkeklerden korunabilmesi için çaba göstermeniz gerekecek değil mi? Dışarı çıkarken sürekli kontrol edeceksiniz. Geç saatte gelmemesi için, açık kıyafetler giymemesi için uğraşacaksınız..
Erkek yetiştirmek daha mı kolay? Evden çıkıp gidecek, hiç kontrole gerek duymadan gecenin bir saati eve gelecek. Kızlarla gününü gün edecek. Siz onu sorgulamayacaksınız bile. “Erkektir elbet gezecek.” “Aslan oğlum yapar.” diyeceksiniz. Muhattabı olan kız sizin olmayınca bir sorun yok öyle değil mi? İçiniz ferahtır elbette..
Gelecek nesilleri yetiştiren kadınlar! Kendinize gelin! Evlat yetiştirirken kız-erkek ayrımını yapmayı bırakın artık. Hangi devirde yaşıyorsunuz? Çocuklar arasında ayrım yapmak yerine, başkalarının haklarına saygılı, eline, diline, beline hakim olabilen bireyler yetiştirmeyi neden düşünmüyorsunuz?
Şiddetin her türlüsüne karşı olan, tüm canlılara sevgiyle bakan nesiller yetiştirmeliyiz. Yolda yürürken sokaktaki kediye tekme atan bir çocuktan ne hayır bekleyebiliriz ki? Kendimiz hal ve tavırlarımızla çocuklarımıza örnek olamazsak, evde eşimize çekinmeden sesimizi yükseltip tokat atabiliyorsak, izimizden gelecek çocuklar ortaya çıkarıyoruz demektir..
Kendimize gelelim artık! Oğullarımızı daha dikkatli yetiştirelim. Oğullarımıza, kadınların narin canlılar olduğunu, sevgiyle sulanması gereken çiçekler olduğu fikrini aşılayalım. Ey kadınlar! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir