Okulum Temiz Belgesi Nedir?

Okulların belirlenen zamanda açılabilmesi ve eğitimin aksamaması için birçok önlem alınmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, okullarda dezenfektasyon çalışmalarına hız verildi.
Bakan Selçuk ” Okullarımızı 21 Eylül’de açma çabası içindeyiz.” ifadelerini kullandı. Okulların “Okulum temiz belgesi” almaları gerektiğini belirten Bakan Selçuk, devamlılık için de çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

okulum temiz belgesi

Okulum Temiz Belgesi Nasıl Alınır?
Bakan Selçuk, bu süreçte okullarımızda yapılması gerekli işlemleri maddeler halinde sıraladı;

– Risk Değerlendirme Raporu (Pandemi süreci dahil edilecek)

– Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı

– Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları/Talimatları/Eğitimleri

– Standart Enfeksiyon Kontrol Önlemlerine (SEKÖ) Ait kayıtlar

– Bulaş Bazlı Önlemlere (BBÖ) Ait kayıtlar

– Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesinin Doğrulaması (Gerekli faaliyetler ve hazırlanması gereken tüm kayıtlar ve işlemler Öz değerlendirme soru listesi üzerinden yerine getirilip getirilmediği incelenip doğrulanmalıdır.)

– Okullar tarafından uygulamaya konulan tüm hazırlık ve uygulama faaliyetleri kayıt altına alınmalı, kurum tarafından bir öz değerlendirme yapılmalıdır. (Okul tarafından tüm işlemlerin yürütümü izlenmeli, uygulamaların yerine getirildiği kontrol edilmeli, kayıtlar izlenmeli tamamlandığı ve sistemin işlediği görülmelidir.)

– Öz değerlendirmeyi takiben başvuru yapılmalı bu süreçte işleyiş izlenmeli ve eksiklikler giderilmelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir