Okullarda Serbest Kıyafet Olmalı mı?

Okula giden çocukların hayali bir gün okula formalarla gitme zorunluluğunun kaldırılması olmuştur. Forma olmasaydı okula rahatça istedikleri gibi gideceklerini düşünürler.

Okullarda forma giyme zorunluluğu aslında “öğrenciler arasında eşitliği” sağlama amacıyla gelmiştir. Zengin fakir ayrımı olmaksızın her öğrenci tek tip kıyafet giymektedir. Türkiye’de sadece devlet okullarında değil özel okullarda da forma giyiliyor. Kimi zaman, okullarda serbest kıyafet olacak söylentileri gelse de uygulamaya geçilmemiştir. Çeşitli anketlerle kamuoyu oylamaları yapılsa da karar çıkamamakta, çoğunlukla reddedilmektedir.

Sevgili veliler, bu tür uygulamalar çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden okullarda serbest kıyafet uygulamasını kabul etmeyiniz. Özellikle ergenlik dönemindeki gençler, arkadaşlarının ilgisini çekmek amacıyla ne giyeceklerini bilemez haldedir. Okul dışı etkinliklere serbest giyimle gidildiği günlerde gençler adeta birbiriyle yarışır şekilde giyinmektedir. Dershanelerde kıyafete karışmadığı için de yine benzer görüntüler oluşmaktadır.

Her gün gidilen okullarda ise forma zorunluluğu kaldırılırsa öğrenciler, bir giydiklerini bir daha giymek istemeyecektir. Dolayısıyla her gün “Ne giysem?” sorunu yaşanacaktır. Maddi durumu olumsuz olanların halini ise siz düşünün.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir