Nurhan Şenturan Tarifleri

Nurhan Hanım İstanbul doğumlu. Kışın İstanbul’da yazın Bodrum’da yaşıyor.Bir erkek, bir kız çocuğa sahip. Rumeli kökenli, muhteşem yemekler yapan bir babaannenin mutfağında yetiştiğini söylüyor. Yemek yapmayı ve onları süsleyerek sunmayı çok seviyor. Dostları ona yemek ressamı diyor.

33 yıldır evli olan Nurhan Hanım’ın yemek aşkı Instagram ile birlikte devam ediyor. Birbirinden güzel yemek süslemeleri yapıyor. Farklı sunum yöntemlerini takipçilerine gösteriyor. Bunlardan bazılarına yazının devamında ulaşabilirsniz.

Yemek tariflerinden birkaçını kendi ağzından yayınlamak istiyoruz.

Top Köfteli Şehriyeli Pilav:

kofteli-pilav

1,5 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp üzerine sıcak su koyup dinlenmeye bırakalım. 1 çay bardağı arpa şehriyeyi tenceremize koyalım. İçine yarım çay bardağı sıvı yağ koyup pembeleşene kadar kavuralım. 1 saat kadar dinlenen pirincin suyunu süzüp tenceremize ilave edelim birlikte bir iki çevirelim. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağından biraz fazla kaynamış su ekleyerek karıştıralım. Orta ateşte pilavımızın suyunu çekmesini sağlayalım. Suyunu çekince ocağı iyice kısıp demlenmesini sağlayalım. Sunum yaparken kek kalıbına koyup servis tabağımıza ters çevirelim. Kızarmış top köftelerle servis edelim. 

Kakaolu Muffin:

kakaolumuffinyapimi

 4 yumurta ile 1 su bardağı şekeri çırpalım. İçine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya katıp karıştıralım. Karışımı kağıt kalıplara yarılarına gelecek şekilde paylaştıralım. 175 derece ısıya ayarlı fırında pişirelim. İçlerine kürdan batırarak kontrol edelim. Kürdanımız temiz çıkarsa muffinler pişmiş demektir. Fırından çıkardığımız muffinlerin üzerine soğuk süt dökelim. Ve afiyetle yiyelim.

Nurhan Hanım’ın sunum yöntemlerini de çok beğendik. Sıradan yiyecekleri bile en güzel şekilde sunarak iştah açıcı bir görüntüye sokmak mümkün.

Güzel Sunumlardan Bazıları:

Seyrine doyum olmayan yüzlerce sunum örneği ve lezzetli tarifleri yakından takip etmek isterseniz Nurhan Hanım’ın Instagram sayfasına davetlisiniz. Hesabının adı: nurhansenturan

Afiyet olsun =)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir