Nişasta Yoksa Ne Kullanılır?

Birden canımız tatlı çekmişse ve hiç düşünmeden hazırlığa başlamışsak, bazı malzemelerin evde olmadığını fark etmemiş olabiliriz. Örneğin içinde nişasta bulunan bir sütlü tatlı veya kurabiye yapmaya karar vermiş olabiliriz. Aynı şekilde sütlacın içinde de nişasta olduğu zaman tadı daha güzel oluyor.

Bazı muhallebili tatlıların tarifinde nişasta olduğu yazıyor. Evde nişasta olmadığını fark ettiyseniz yerine ne koyacağınızı düşünüyorsunuzdur. Bazı web sitelerinde, nişasta yoksa onun yerine pirinç unu kullanılabileceği yazar. Bu çok büyük bir yanlıştır. Çünkü nişasta yerine pirinç unu koyulduğunda tadı tamamen değişir. Adeta bir bebek maması tadına benzer. Kesinlikle evde nişasta yoksa pirinç unu koymayın. Yaptığınız tatlının çöpe gitmesine sebep olabilir.

nisasta yoksa

Evde nişasta yoksa yerine ne kullanılır?
Sütlaca nişasta yoksa ne konur?

Nişasta bulunmadığı durumlarda onun yerine un koymak en yerinde karar olacaktır. Kıvamı ayarlarken deneme yaparak doğru un miktarına karar vermek gerekir. 1 su bardağı nişasta yerine 1 su bardağı un koymak aynı kıvamı vermeyebilir.
Nişasta olmadığı durumlarda Ararot Tozu kullanılabileceği söylense de, nişasta bulunmayan evde tropik iklimlerden gelen bu tozun olabileceği düşüncesi çok saçmadır. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir