Niels Broos Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Mabel Matiz ile birlikte Fırtınadayım isimli şarkıya imza atan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Niels Broos kimdir ? hakkında tüm merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

niels broos kimdir nereli kac yasinda

Caz müzikten elektronik müziğe son zamanların en üretici klavyecilerinden olan Hollanda asıllı müzisyendir. Türkiye’de pop müziğin son yıllardaki farklılığında önemli rol oynayan isimlerin başında gelen Mabel Matiz ile birlikte özel bir projede bir araya gelmiştir. Türkçe pop müzik dünyasında söz yazarı kimliği ve vokal yetenekleriyle öne çıkan Mabel Matiz, hit parçalarını Broos’un enerji dolu synth-pop aranjmanlarına emanet etmiştir.

‘Hollanda’nın en iyi klavyecisi’ (Duiveltje, 2009), Radiohead ve Coltrane’in sözlerinin duyulabileceği bir açıklık ve macera üreme zemini ile (elektrikli) piyanolar ve synth’ler üzerindeki derin tonları ile ayırt edilir. Duygulu tınılar ve rahat vuruşlarla bir ittifakta, özgünlüğü öne çıkıyor. 

Niels Broos’un ilk solo EP’si 2017’de Alpha Pup etiketinde yayınlandı ve 2018’de ikinci EP’sinin yanı sıra Rippps adı altında İngiliz yapımcı Hyroglifics ile bir işbirliği izledi. Sahnede Niels Broos, canlı tuşlarla tamamen kendi prodüksiyonlarına odaklanıyor.

Instagram adresi niels_broos şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir