Nasıl Bir Katı Meyve Sıkacağı Almalıyım?

Taptaze meyve suyu içmek kim istemez? Mükemmel meyve suyu karışımlarını siz kendiniz yapabilirsiniz üstelik taptaze ve doğal! Katı meyve sıkacakları ile elma, almut, havuç gibi sert meyveleri sıkabiliriz. Havuç ise bazı makinelerde sıkılamamaktadır. Bunun sebebi ise makinenin moturunun güçsüz olmasıdır.

Birçoğumuz bir katı meyve sıkacağı almak isteriz ama karar veremeyiz. Katı meyve sıkacağında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak makinenin gücüne bakınız, gücü ne kadar yüksekse bir meyveden o kadar çok su çıkarır diyebiliriz. Bir katı meyve sıkacağından verim alabilmek için en az 700 watt olmalı ve piyasada şuanda en yüksek 1000 watt cihazlar mevcut. İkinci olarak dikkat etmemiz gereken ise meyve giriş yerinin geniş olmasıdır. Geniş bir giriş kısmı olduğunda örneğin bütün bir elmayı tek seferde sıkabilmektesiniz. Dar meyve girişi olan ve düşük watt’lı bir katı meyve sıkacağı aldığınız takdirde bu cihaz hiç kullanışlı olmayacak ve büyük olasılıkla aldığınıza pişman olacaksınız.

Her elektronik üründe olduğu gibi katı meyve sıkacaklarında da garanti durumuna dikkat edin. 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl garanti veren markalar var. Dünya markaları ve Türkiye’nin önde gelen birkaç markası mevcut. Yetkili servis ağı olan markaları tercih etmek sizin yararınıza olacaktır. Bazı markalar müşterilerine sorun yaşatabiliyor. İleride oluşacak bir sorunda kolayca çözüm bulabileceğiniz markaları tercih ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir