Mısır Patlatmanın Püf Noktaları

Dışarıda hazır patlatılmış mısırları yemeyi seviyorsanız evde kendiniz de patlatabilirsiniz. Mısır patlatma deyip geçmeyin; püf noktalarını bilmiyorsanız bir sürü mısırı ziyan edebilirsiniz.

Öncelikle iyi bir mısır seçmeniz gerekiyor. Cin mısırı diye satılan kuru mısırları almalısınız. Evde uzun süre bekleyen mısırlar nemlenebilir ve patlamayabilir. Mısırı cam kavanozda saklamak gerekir.

Tencerede patlatmayı seçiyorsanız tencerenizin dibinin kalın olması gerekiyor. Yani aliminyum gibi ince dipli tencereler çabuk ısınır mısırlar kavrulmadan yanmaya başlar. Tencerenin dibine bir miktar sıvıyağ dökün, az da olmasın çok da. Mısırların kavrulmasına yetsin. Bir miktar da tuz dökün. Ardından istediğiniz miktarda mısır dökün. Örneğin 1 çay bardağı mısır yeterli olur. Yağdan ses gelene kadar mısırları karıştırmaya devam edin. Mısırlar patlamaya başlayınca hemen kapağını kapatın. Altını iyice kısın ve patlama yavaşlayınca arada bir tencereyi çalkalayın. Ses kesilince de kapatın. Başında beklemezseniz mısırlar yanar. Geniş bir kaba dökün ve afiyet olsun.

Mikrodalga fırında da mısır patlatılabilir. Bunun için büyük bir cam kap gereklidir. Az miktar yağla mısırları karıştırdıktan sonra cam kabın üzerini streç filmle kapatın. Isıyı ayarlayıp başında bekleyin. Hepsi patlayınca kapatın.

Mısır patlatma makineniz varsa yağsız mısırlar yemek de sizin elinizde. Yağsız mısır hem tok tutuyor hem de sıfır kalori denecek kadar az kaloriye sahip.

Birbirinden leziz mısırları yerken bizi de unutmayın 🙂

Not: tencerede mısırı yağla kavururken içine tavuk suyu bulyondan bir parça koyanlar da var. Baharatlı gibi oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir