Misel Su Nedir ve Ne İşe Yarar?

İlk olarak 1995’de Bioderma tarafından geliştirilen misel su günümüzde tekrar popüler hale geldi. Cilt ile uyumlu olan, cildi temizleyen, arındıran ve tazeleyen bir ürün olarak biliniyor.

misel su nedir ne ise yarar

Micellar su, Micellar water ve misel su şeklinde farklı isimleri mevcut olan bir sudur. Hafif, iyonik olmayan ve yıkama maddelerinin yoğun konsantrasyonunu içeren sıvıdır. Suyun verdiği rahatlık etkisi ve yağ çözücü etkisi birleştirilmiştir. Makyaj çıkarma için çok güçlü ve suya dayanıklı makyajlar dahil tüm makyajı, kiri ve yağı cilde zarar vermeden temizleyip ve cildi derinlemesine temizliyor.

En hassas ciltler için dahi %100 temizleme sağlıyor. Temizleme yapıldıktan sonra kalıntı olmaması da en büyük artılarından biri. Cildin nem ve fizyolojik dengesini koruması da en güzel özelliklerinden. Misel suyu kullandıktan sonra makyaj temizleyiciler gibi sonradan nemlendirici kullanmaya gerek kalmıyor.

Misel suyu makyaj pamuğuna döküp hem makyajınızı temizleyebilir hem de cildinizi tazeleyebilirsiniz. Örneğin misel suyu sabahları uyandığınızda cildi tazelemek ve ferahlamak için kullanabilirsiniz. Makyaj temizleme sütünü kullandıktan sonra cildi yıkama hissi olurken misel su kullandıktan sonra böyle bir his olmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir