Mikrodalga Fırında Mısır Patlatmak

Patlamış mısırı çok seviyorsanız evde pratik bir şekilde kendiniz de yapabilirsiniz. “Nedense dışarıda yediklerim daha lezzetli geliyor.” diyorsanız bunun elbet püf noktaları vardır. Tencerede mısır patlatmanın püf noktalarını daha önceki yazımızda vermiştik. Şimdi ise mikrodalga fırında yapımını anlatacağız.

Biliyorsunuz ki mikrodalga fırınlar çok kısa sürede gıdaları pişirebiliyor. Kuru mısırı da en kısa sürede patlatıyor. Bunun için bir kese kağıdı gerekli. Pazarlarda genelde meyve sebzeleri içine koydukları kağıtlardan bahsediyoruz. Bu kese kağıdının içine bir ölçü mısırı koyun. Eğer klasiklerden vazgeçemiyorsanız bir tutam tuz ve biraz tereyağı da ekleyip çalkalayın. Sonrasında ağzını sıkıca kapatıp delik kalmayacak şekilde fırına koyun. 3 dakika süre çalıştırdıktan sonra işlem tamamdır.

Farklı tatlar denemek isterseniz, parmesan peyniri ve bir tutam tuz ile deneyebilirsiniz. Şekerli olarak da tüketilebiliyor. Biz alışık olmasak da yurt dışında bu tat seviliyor. Onun için de bir tutam tarçın ve şeker koymalısınız.

Afiyet olsun =)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir