Mideye Kelepçe Taktıranlar

Mide kelepçesi bundan 4-5 yıl önce çok popülerdi. Aslında yöntem çok eski olmasına rağmen bizde yeni duyulmuştu. Bu yöntem cerrahi bir yöntem olmasının yanında sistemin dengesini bozuyor. Ünlü sanatçı Ozan Orhon ile kelepçe yöntemi daha da yaygınlaştı. Birçok insan Ozan Orhon’daki hızlı kilo verimini görerek aynı yöntemi kendilerinde uyguladılar. Sanatçı 130 kilodan 62 kiloya düşse de yıllar içinde çok yıprandı. Ölüm tehlikesi yaşadığı için midedeki kelepçeyi çıkartmak zorunda kaldı. Şu an yine hastanede yatıyor.

Artık öyle modern kilo verme yöntemleri var ki bu tarz demode yöntemlere hiç gerek yok. Tüm kiloların nedeni öncelikle ağzımızdır. Ağızdan girmeyen hiçbir yiyecek kilo yapamaz. Dolayısıyla önce kendimize hakim olmalıyız.

Gastrit bypass ameliyatları ile de midenin yarısı kesip alınabiliyor. Çok tehlikeli bir yöntem olması nedeniyle kesinlikle uzak durulması gereken bir yöntem. Kısa sürede kilolar veriliyor. Ancak sonrasında bu insanları hayati riskler bekliyor. Doktorlar sırf para için mide kelepçesi, mideye balon koyma gibi yöntemleri halen kullanmaktalar. Siz, kilo problemi yaşayanlar lütfen mantıklı olun ve hayatınızı tehlikeye atmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir