Mide Botoksu Nedir?

Fazla kilolarından şikayetçi olanların, her yolu deneyip kilo veremeyenlerin yeni gözdesi olan mide botoksu, en çok merak edilen konulardan. Mide botoksu yaptırmayı düşünenler için hazırladığımız konuyu okuyabilirsiniz.
Bir cerrahi yöntemi olmadığı için çok tercih edilen uygulamalardan olan mide botoksunda kesi yapılmaz. Ağrı, acı hissedilmez. 2-3 saat içinde, taburcu olunur. İşlem, ortalama 20 dakika sürer.

mide botoksu

Mide botoksu nasıl yapılır?
Endoskopi yöntemiyle, küçük bir kamera yardıymıyla mideye ulaşılarak, bölgeye Botilinum Toksin enjekte edilir. Bu yöntemde, mide kaslarının kasılması yavaşlatılır ve mide daha uzun süre dolu olarak kalır. Hızlı boşalmayan mide, tokluk hissini uzun süre korur. İştahı kesilen bireyler, daha az yeme ihtiyacı duyarak kilo vermeye başlarlar.
Mide botoksu yöntemi, kilo verdirme işlemi değildir. Uzun vadede yavaş yavaş kilo verilir. İşlemler sırasında hasta uyutulur.

Mide botoksu kimlere yapılır?
Mide botoksu için çok kilolu olmaya gerek yoktur. Vücut kitle indeksi 40’tan fazlaysa bu işlem yapılmaz. Çünkü cerrahi müdahale gereklidir. Kısacası, fazla kiloları 10-20 arasında olan hastalara mide botoksu uygulanabilir.

Mide botoksu kimlere yapılmaz?
Botoks maddesine alerjisi olanlara, aşırı kilolu olanlara ve kas hastalığı olanlara botoks işlemi uygulanamaz.

Mide botoksu kalıcı mıdır?
Tüm botoks işlemleri gibi, etkisi kalıcı değildir. Hastanının 4-6 ay içinde istediği kiloya gelmesi beklenir. Zira 6 ay sonunda, işlem etkisiz hale geleceğinden iştah da geri gelebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir