Medipol Hastanesi Muayene Ücretsiz Mi Oldu?

Medipol Hastanesi Türkiye’nin her yerinde mevcut olan hastaneler grubu olup Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait. Sosyal medyada Medipol Hastanesi’nin ücretsiz muayene yapacağı haberleri yayıldı ve hatta randevusuz hasta bakılacağı yayıldı. Bu haberin nereden çıktığı ise merak konusu oldu. Medipol tüm hastalara ücretsiz şeklinde haberler yayılmaya devam ediyor.

medipol hastanesi muayene ucretsiz mi oldu

Twitter’da bir anda gündeme oturan #Medipolhalkaücretsiz etiketine binlerce tweet yağdı. Hastaneyi de binlerce kişi arayarak hatta giderek oldukça meşgul etti hatta telefonlar kilitlendi. Aslında bu Fahrettin Koca’ya karşı yapılan bir ironi söylemdi. Bu söylemin sebebi ise Bakan Koca’nın ücretin her şey olmadığı gibi bir söylemde bulunmasıdır.

Fahrettin Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle buluştuğu konferansta “Ücret artışına endeksli bir saygınlık, para gibidir kolay erir. Saygınlık düz düşünülecek bir konu değildir. Bence, özle ilişkilidir. Ücret maddi ise saygınlık manadır. Başkasına borçlu olunmayan saygınlık kaybedilmez. Böyle bakarsak, saygınlığımızı yükseltmenin birçok yönden bize bağlı olduğunu görürüz. Hekimlerin haklarının işçi söylemiyle kazanılmayacağını görürüz.” açıklamasıyla kafa karışıklıklarına sebep oldu. Açıklamanın üzerinden kısa bir süre çektikten sonra ise Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin ücretsiz olduğu söylemleri yayılmaya başladı. Hastaneyi arayanların ise böyle bir şey olmadığı ve haberin yalan olduğunu gerçeğini öğrendi. İrono haber o kadar yayıldı ki bazı resmi kuruluşlar bile Twitter üzerinde hashtage yazdı. Hatta son olarak #medipolyalnızdeğildir şeklinde bir TT daha gündeme geldi. Diğer özel hastanelerden ücretsiz olmasını istedikleri gibi ironiler yapılmaya başlandı.

Bu durumu kimin başlattığı henüz bilinmiyor ancak bazı sağlık sendikalarının da tweet attığı görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir