Masal Kitabındaki İğrençlik!

Masal kitapları, çocukların hayal dünyasını renklendiren, onları iyilik yapmaya umuda yönlendiren kitaplardır. Masal kitabını okuyan veya okunan kitabı dinleyen çocuklarda pozitif duyguların oluşması beklenir. Şimdi bahsedeceğimiz masal kitabındaki cümleler o kadar iğrenç ki, okuyan aklı başındaki birinde, şok etkisi yaratıyor. Aklı başında olmayan kitap yazarı ve düzenlemeyi yapan editörlerin ise hangi kafada olduklarını anlamak zor..
İşin enteresan tarafı, bu kitabın 4. baskısı şu an satışta.. Sosyal medyada yankı yaratmasa satışı devam edecek. Belki de 5. baskısı yapılacaktı..

Gül ve Düşün!
Gül ve düşün adlı masal kitabının yazarı Musa Dinç, adeta kendi pis içsel dünyasını kitaba yansıtmış. Okuyan anne ve babalar gördükleri ifadelere inanamıyor.

Kitabın önsözünde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Dünya’ya açılan ilk edebiyat penceresi: Masaldır. Çocukken büyüklerimize dil dökerdik: “Ne olursun, bir masal anlatıver,“ diye canlarından bezdiriverirdik. Onlar da kırmaz, dağarcıklarındaki bir masalı anlatarak, bambaşka dünyaya götürüverirlerdi bizleri.

Evet, hepimiz çocukken önce masallarla tanıştık. Masal dünyasında bir yer bir görev üstlendik kendimizce, bazen masalın kahramanı oluverirdik düşlerimizde, kötünün canına okurduk; iyinin, güzelin, kimsesizin, öksüzün yanında oluverirdik hep.

Gül ve Düşün/ Masal kitabı ister çocuk, ister genç ve hatta büyüklerin bile keyifle okuyup, ders çıkarabileceği bir çalışmadır.”

Kitabın içeriği ise bu ifadelerle çok alakasız… Kitapta bir tilkinin boz ayıya tecavüz etmesi ve ardından derede abdest alması anlatılıyor..

gul ve dusun tecavuz

Lütfen çocuklarınıza aldığınız kitapları önce siz okuyun ve içindeki ifadeleri dikkatle inceleyin. Zira, bazı kitaplar geri dönüşü olmayan psikolojik sorunların altyapısını oluşturabilir.

musa dinc

Kitabın yazarı Musa Dinç kimdir?
Kitabın yazarı için; editör ve sağlık eğitimcisi ifadeleri kullanılıyor. 7 Ocak 1960 yılında Diyarbakır’ın Çınar İlçesine bağlı Aşağı Konak Köyünde dünyaya gelerek eğitimini Diyarbakır Öğretmen Lisesi’nde tamamlamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir