Mark Eliyahu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Mark Eliyahu ile Cem Adrian ile birlikte “Derinlerde” isimli parçada birlikte düet yaparak başarılı bir şarkıya imza attı. Peki Mark Eliyahu kimdir ? Cem Adrian ile birlikte imza attığı şarkı sonrası Türkiye’de en çok merak edilen sanatçılardan biri olmayı başardı. Ünlü besteci Piris Eliyahu’nun oğlu olan Mark Eliyahu, 1999 senesinde İsrail’e yerleşti ve babasıyla beraber “The Spirit of the East” isimli albümü yaptılar. Mark Eliyahu nereli ? sorusu ise en çok sorulanlardan olup İsrail kökenli olup şuanda da İsrail vatandaşıdır.

mark eliyahu kimdir nereli kac yasinda

Mark Eliyahu kaç yaşında ? Usta bir Kamança sanatçısı olan Mark Eliyahu 28 Mayıs 1982 Dağıstan, Sovyet Rusya’da doğmuştur. Mark Eliyahu ne çalıyor diye çok merak ediliyor ve bu enstrüman bize biraz yabancı geldiği için de merak ediliyor. Kamança isimli çalgıyı profesyonel olarak çalmakta olup bu çalgıyı ”Ruhumun sesi, bedenimin bir parçası” olarak anlatmaktadır. Yunanistan’a gittikten sonra kamança öğrenmiş, bu enstrümanı severek hayran kaldıktan sonra da Azerbaycan’a gittikten sonra Adalet Vezirov’dan özel dersler almıştır.

Peki Kamançe nedir ?
Kamança veya kamançe adı ile bilinen ve Azerbaycan​, İran ve Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde çalınan bir tür yaylı ve telli çalgıdır. Kemençe ile ismi benzese de farklı çalgılar olup kabak kemane isimli çalgı ile benzerlikleri olup ağırlık olarak farkları bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir