Makarnanın Suyu Süzülür Mü?

Makarna en çok tüketilen ve en pratik yiyeceklerden birisi. Pişirmenin birçok yöntemi var ve en çok da süzülerek pişirilmektedir. Makarnanın suyu süzülür mü ya da makarnanın suyu süzülmeli mi sorusunun cevabını size vermeye çalışacağız. Makarnanın suyu süzülmeli mi ve süzüldükten sonra yıkanmalı mı sorusunun cevaplarını size mantıklı olarak anlatacağız.

Makarnanın suyu süzüldüğünde tadının ve vitaminlerin yok olduğu bir gerçek. Süzmekle yetinmeyip süzdükten sonra yıkayanlar yani sudan geçirenler de var. Sudan geçirmek yapışmaması içindir. Eğer ki hemen yiyecekseniz süzdükten sonra sudan geçirmeye de gerek yoktur. Yani süzdükten sonra makarnayı yıkamak hiçbir besin değeri kalmayan bir hamur haline getirecektir. Makarnaya yeteri kadar su koyup pişirdiğinizde süzmeye gerek kalmayacaktır. Besleyici bir makarna yemek isterseniz tavsiyemiz makarnayı süzmeden pişiriniz. Makarnayı süzmeden pişirmek çok daha faydalı olmasını sağlayacaktır.

Başta hafif şekilde yağda kavurup sonrasında koyduğumuz makarna seviyesinde kaynamış su eklediğimizde suyu tamamen çekecektir. Dikkat edilmesi gereken kaynamış su olmasıdır. Belirli aralıklarda karıştırmanız gerekmektedir. Herhangi bir şekilde tencerede yine su kalırsa kapağını açıp bir süre daha pişirmeye devam etmelisiniz. Sonrasında herhangi bir şekilde süzdürme işlemine gerek kalmayacaktır. Bir süre beklettikten sonra yemeye hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir