Limon Tuzu İle Ütü Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde en çok işe yarayan ve kullanılan cihazlardan biri olan ütüler bir süre kullandıktan sonra kireçlenme yapacak ve buhar performansı da azalacaktır. Sürekli kireç tutan ütü de bir süre sonra hiç çalışamaz duruma dahi gelebilecektir. Eğer ki ütünüzde otomatik kireç temizleme ya da kireç temizleme tuşu gibi bir düğme yoksa temizlik yapılması şart olabiliyor.

limon tuzu ile utu temizliği nasil yapilir

Limon tuzu ütüyü bozar mı ? Ütünüzde eğer ki otomatik temizleme özelliği varsa bu düğmeyi belirli aralıklarda kullanmanız ve sürekli temizlik yapmanız kireçlenmeyi önleyecektir. Bu durumda da limon tuzu vs gibi şeyler kullanmaya gerek kalmayacaktır. Limon tuzu veya kimyasalların kullanılmasının ütüye zarar verebileceğini bilmeniz gerekmektedir.

Limon tuzu ile ütü temizliği nasıl yapılır ? Bol limon tuzu ve suyu bir kap içinde karıştırılır. Bu karışım da kaynatılarak ütünün su haznesine doldurulur. Ütü daha sonrasında çalıştırılır ve 5 dakika boyunca ütünü buhar düğmesine basılı tutulur. Bu işlem sonrasında çıkan buhar ile kirecin çözüldüğünü ve dışarı atıldığını göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir