Leyla İle Mecnun Dizisinde Erik İncir Üzüm Sakız Ne Demek?

IMdb en iyi televizyon dizileri listesinde 10. sırada her alan Leyla ile Mecnun dizisi Televizyonda tütün ve alkol kullanımının kısıtlanmasından kaynaklı ve aynı zamanda hem de ironi amaçlı olarak üzüm, sakız, incir gibi isimler kullanılmaktadır.

leyla ile mecnun dizisinde erik incir uzum sakiz ne demek

Dizideki karakterler sık sık sigara içmekte ancak yasaklar nedeniyle sigara yerine sakızı kullandırarak, sakıza farklı bir kimlik kazandırmıştır. Dizide erik, tekila; incir, rakı; üzüm, şarap; gazete kağıdına sarılı meyve suyu da bira yerine kullanılmıştır. Sakız çiğnerken Mecnun’un babasına yakalanması ve kül tablasına sakızı atması ve efkarlanınca sakız çiğnemesi sigarayı tam anlamıyla çağrıştırıyor. Üzüm direkt olarak şarabı akla getirse de incirin rakı olmasının anlaşılması kolay olmuyor ancak dizide genelde incir yemenin adabı vardır gibi söylemlerle rakı masası çağrıştırılıyor. Eriğin tekila olması da sembolik ve gazete kağıdına sarılan meyve suyunun da sık sık yapılan biraların gazete kağıdına sarılarak içilmesi sebebiyledir. Mısır = viski ve Leblebi de vodka olarak birkaç sahnede kullanılmaktadır. Dizide sıkça üzüme düşmek, incire düşmek gibi söylemler kullanılmaktadır. Manava gidip üzüm yenmesi, incir yenmesi ve hatta üzümleri tokuşturmak, incirleri tokuşturmak da çok iyi bir ironidir.

Dizinin Exxen platformunda yayınlanan yeni bölümlerinde de Erik İncir Üzüm Sakız gibi semboller kullanılmaya devam ediyor. Absürt dizi kategorisinde en iyi dizi olmaya devam eden yapımda emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir