Lazer ve IPL Arasındaki Fark Nedir?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için herkes farklı yöntemler arıyor ve en iyi yöntem hala lazer olarak biliniyor. Lazer epilasyon 20 küsür yıldır tüylerden kurtulmak için yüksek oranda başarı sağlıyor. Bu başarı oranı kişiye göre değişmektedir.

Lazerde epilasyonda yoğunlaştırılmış ışık dalgası, tek bir noktadan vücuda verilmekte ve deri altı kıl kötü yakılmaktadır. Kıl kökü yakıldığı için de tekrar çıkması mümkün olmamaktadır.  Kısaca IP epilasyon sisteminde ise ışık dağınık bir şekilde deriye ulaşıyor ve kılları tütsülenmiş gibi bir şekilde yakıyor. IPL kıl köküne etki etmiyor ve sadece tüyleri inceltmeye yaramaktadır.

Daha kalıcı bir epilasyon yaptırmak isteyenlere lazer epilasyon tavsiye edilmektedir. IPL daha ucuz olabileceği gibi kalıcı bir yöntem değildir. IPL yönteminin bazı artıları da bulunmaktadır. Cilt rengine göre, cilt tipine göre ayarlama yapılabilmektedir. IPL daha uygun fiyatlıdır. IPL, lazer epilasyon çeşidi değildir. Lazer ile birbirine karıştırılmamalıdır.

IPL epilasyon ve alez gibi lazer çeşitlerinin tümünün sonuçları kişiden kişiye değişmektedir. Bazı yöntemlerde bir kişi olumlu sonuç alırken diğer bir kişi olumlu sonuç alamamaktadır. Direkt olarak yöntem iyidir veya kötüdür demek mümkün olmamaktadır. Birçok insan alex lazer epilasyondan memnun kaldığını belirtmektedir. IPL lazerden de memnun olmayanların sayısı bir hayli fazladır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir