Lazer Epilasyon Zamanı

Lazer epilasyonla istenmeyen tüylerden kurtulmayı herkes ister. Kadın erkek ayrımı yapılmadan istenmeyen tüylerin olduğu çeşitli bölgelere operasyon yapılabiliyor. Elbette lazer epilasyonun da belli bir zamanı var. Örneğin sonbaharın geldiği kışa doğru giden dönem epilasyona en uygun olan dönemdir.

Lazer epilasyonun zararı ile karşı karşıya gelmemek için, kıla özel 755 nanometrelik dalga boyu ile ışık verilmelidir. Lazer işleminden sonra mutlaka 3 hafta boyunca lazerli bölgeye, güneş ışınlarının zararlarına karşı korunma amaçlı ultraviyole A, ultraviyole B ışınlarına önlem almak için güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Bu yüzden de güneş ışınlarının en zararsız olduğu güneşsiz dönemler tercih edilmelidir.

Ciltte iltihabı rahatsızlığı bulunan kişilere lazer epilasyon uygulanması risklidir. Bununla birlikte, uçuk, siğil, akıntılı egzama ve ışığa duyarlı kronik cilt rahatsızlığı olan kişiler de lazer epilasyon yöntemini kesinlikle tercih etmemelidirler. Yine güneş ışınlarına karşı alerjisi olan kişiler bu kategoriye girmektedirler. Cildi güneş yanığı olan ve solaryumda yanan kişiler üzerinde de lazer uygulaması uzmanlar tarafından riskli görüldüğü için, yapılmamaktadır.

Lazer epilasyona başlamadan önce çok iyi düşünülmelidir. Sonuçta bir tüy için hayatı riske atmaya değer mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir