Kuru Ciltler İçin Öneriler

Soğukta eldiven takın: Özellikle sonbahar ve kış aylarında, düşük nem oranına bağlı olarak deri kuruluğu daha sık görülür.
Kısa duş alın: Banyo ve duş süresi kısa tutulmalı ve duştan çıktıktan sonra cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Yağlı sabun kullanın: Sabunlar deriyi kuruttuğundan, pH’ı 5.5 olan sabunsuz temizleyiciler veya yağ ve gliserin oranı yüksek sabunlar kullanılmalıdır.
Kimyasallardan korunun: Deterjan, aseton ve kimyasallarla sık temastan kaçının.
Çok dar giyinmeyin: Çok dar giysiler, sürtünmeye bağlı olarak deride kuruluk ve hassasiyete neden olabileceğinden, kıyafet seçimine dikkat edilmelidir.
Ofisi nemlendirin: Özellikle ofis ortamında çalışanlar, klimanın neden olduğu düşük neme bağlı cilt kuruluğundan şikayet edebilirler. Odanın nem oranının düşük olmamasına dikkat edilmelidir.
Banyoda çok sıcak su kullanmayın ve banyo süresinin 10 dakikayı aşmamasına dikkat edin.
Banyodan sonra cilt tipinize uygun yüzünüz ve vücudunuz için nemlendirici krem ve losyonları kullanmayı ihmal etmeyin.
Gün içerisinde defalarca yıkamak zorunda kaldığınız ellerinizi, her yıkamadan sonra nemlendirin.

Kuru cilt problemi olanlar, yağ içinde su emülsiyonu dediğimiz ve deriyi yoğun nemlendiren ürünler kullanabilirler. Deride hassasiyet problemi olmayan kişilerse, üre ithiva eden kozmetik
nemlendiricilerden fayda görebilirler. Banyo sonunda kullanılan vücut yağları, derinin nem kaybını engeller. Bu tip kozmetik ürünlerin de, oldukça faydası vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir