Kozalakla Yoğurt Mayalama Yöntemi Nedir?

Yoğurt, bir miktar yoğurt kullanılarak süt ile yapılan işlem sonucunda elde edir. Ancak ilk defa yoğurt mayalayan kişinin nasıl yoğurt mayaladığı veya ne kullandığı hep merak konusudur. Bununla ilgili birçok teori bulunsa da, son zamanlarda oldukça popüler olan kozakla yoğurt mayalamak merak ediliyor.

Çam kozalağıyla yoğurt nasıl mayalanır?

Yoğurt mayalamada kullanılan kozalaklar yeşil olmalıdır. Yani yerinde beklemiş olan kahverengi kozalaklar kullanılamaz. Yeşil kozalaklardan reçel yapıldığı da göz önünde bulundurulduğunda, yoğurt mayalanabilmesi çok da enteresan değil.
Kozalaklar temizlenir, iyice yıkanır kurulanır. Yoğurt mayalamak için kullanılacak olan süt kaynatılır. Normal mayalama işlemi için sıcaklığı uygun hale getirilerek soğutulur. Parmak yakmayacak sıcaklığına geldiğinde yayvan bir kaba dökülür ve içine bir adet kozalak atılır. Aynı şekilde kabın üzeri kapatılır veya fırın içine koyularak hava alması engellenir. Bu şekilde mayalanmaya başlayan yoğurt, diğer yoğurtlara göre daha uzun sürede mayalanır.

kozalakla yogurt mayalama

Kozalaklı yoğurdun tadı nasıldır?

İçindeki kozalağın tazeliğinden kaynaklı olarak yoğurtta ufak bir tat hissedilir. Ancak bu rayiha, damağa hoş gelecek ve kimseyi rahatsız etmez. Afiyet olsun.

Bir yorum

  1. Objektif olun bu nedir kozalağın yerinde siz olsanız o sütü afrikada çocuklara verseniz bu dünya böyle olmazdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir