Koronavirüsü Yenen Gazeteci Anlatıyor

İspanya’nın başkendi, Madrid’de ailesiyle birlikte yaşayan, Anadolu Ajansı (AA) İspanya temsilcisi Şenhan Bolelli, ailesiyle birlikte Kovid-19’a karşı mücadelesini anlattı. Koronavirüsle mücadele edenlerin neler yaşadıklarını merak edenler için, bu yazıya yer veriyoruz.

senhan bolelli

“Sabah baş ağrısı ve ağır bir halsizlikle uyandıktan sonra “acaba virüs mü bulaştı?” endişesiyle hemen kendimi evin bir odasına kapattım. Ateş, halsizlik ve baş ağrısını, telefonla doktorların da tavsiyesiyle parasetemol kullanarak 5-6 günde yavaş yavaş yendim. Ancak kendimi iyileşmiş hissetmiyordum. Ardından boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük başlayınca 28 Mart’ta San Rafael Hastanesi’nin acil servisine gittim. Tanınmış ve büyük bir hastane olmasına rağmen Kovid-19 test kitleri yoktu ve benim gibi gelen hastalara ilk önce göğüs filmi daha sonra da gerekli olması halinde kan testi yapılıyordu. Bu iki kontrolün de yapılmasından sonra “yüzde 97 Kovid-19 olduğum ancak bunu hafif geçirdiğim” belirtildi. Bir antibiyotik yazılıp, 5 gün boyunca buna devam etmem, kötüleşme durumunda ise hastaneye geri dönmem söylendi. Antibiyotik tedavisiyle öksürüğümün azalması ve boğaz ağrımın bitmesi beni umutlandırdı ve iyileşmeye başladığımı anladım. Zar zor da olsa bir doktora ulaşıp durumu anlattım.

Koronayı nasıl yendim?

Doktor bana ailemin sağlığını korumak için en az 10 gün daha oda karantinasına devam etmemin iyi olacağını söyledi. Kendimi iyi hissetmeme rağmen, eşim ve kızımın sağlığını riske atmamak için oda karantinasında kalmaya karar verdim. 15 metrekarelik bir odada tek başınıza dört hafta geçirmek zor olsa da 10 gün daha dayanıp sonrasında sevdiklerinizle kucaklaşabilmek, buna değer.

Dört hafta boyunca sosyal mesafeyi ev içinde de hep koruduk. Banyoları ayırarak, eşim ve kızımla 3-4 metre uzunluğundaki koridordan uç uca durarak sohbet ettik. Eşim, her gün yemeklerimi odanın kapısına bırakıp, virüsün olası bulaşmasını önlemek için boş tabak ve bardakları iki günde bir eldivenle topladı. Kovid-19’u ben ve ailem birlik olarak, paniğe kapılmadan, sabırla, doktorların ve uzmanların tavsiyesine uyarak nasıl atlattıysak; dünyanın da bu şekilde bu salgının üstesinden geleceğine inanıyorum. ”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir