Korona Virüs Havada Asılı Kalıyor Mu?

Bugünlerde en çok merak edilen sorulardan biri de Korona Virüs havada asılı kalır mı? sorusu.. Hastalığa yakalanmamak için tüm tedbirler alınırken böylesi soruların sorulması elbette ki çok normal. Takılan maskelerle yürünen yollarda virüsler geziniyor olabilir mi? Konuyla ilgili uzmanların açıklamalarını dikkatle dinliyoruz.

Korona Virüs Havada Asılı Kalıyor Mu?
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, ”Bu virüsün havayla pek ilgisi yok. Çünkü bu damlacık yoluyla kişiden kişiye bulaşabilen bir enfeksiyon. Her zaman söylediğimiz gibi burada izolasyon çok önemli. ‘Evde Kal’ mesajını her zaman ve her yerde vermemiz gerekiyor” dedi.

corona virus havada

Koronavirüs havada gezer mi?
Prof. Dr. Yamanel, virüsün havada asılı kalmadığını belirterek, “Virüs toz parçacıklarına tutunmuyor, yani asılı kalmıyor. Tüberküloz gibi mikroplar havada asılı kalırlar, bu öyle bir mikrop değil. Bu damlacık enfeksiyonu dediğimiz damlacığın içinde olup ve hasta bir bireyin öksürük, hapşırık ya da konuşmasıyla saçılan ama havada da kalmayıp bir süre sonra yere düşen COVID-19 denilen bir damlacık enfeksiyonudur. Cansız yüzeylerde bir süre yaşayabiliyor, o yüzden halkımıza tavsiyemiz her zaman ellerimizi mutlaka en az 20 saniye sabunla suyla yıkamak.”

Bu açıklama biraz da olsa içimizi rahatlattı ancak her zaman tedbirli olmakta fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir