Kontakt Lens Kullanımına Ara Verebilirsiniz

Korona virüsünün göz ile temasından da hastalık kapılabileceği söyleniyor. Ellerin dezenfekte edilemediği durumlarda lens takarken gözlere çok dikkat etmek gerekiyor.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Yeşilbalkan, “Gözlük kullanın, bu süreçte kontakt lensten uzak durun” dedi ve virüsten korunma yöntemlerini sıraladı.

korona bulasma

Korona virüs döneminde lens kullanılmamalı
Korona virüsler soğuk algınlığından, şiddetli akut solunum sendromu gibi hastalıklara neden olan geniş bir virüs ailesidir. Bu virüs türü solunum yada temas yoluyla yayılmaktadır. Bu virüs türünün nemli ortamları sevdiğini biliyoruz. Virüs akciğerlere ağız, burun ve göz yoluyla ilerliyor.
Korona virüsün göz aracılığıyla bünyeye alınmasının en temel sebebi, kirli elimizle gözümüze dokunmamız.

Kirli ellerin göze ve yüze temas etmemesi gerekmektedir. Gözyaşı kanalımızdan gözyaşımız boğazımıza doğru akar. Böylelikle virüsü de boğazımıza ve mukozadan akciğerlerimize alırız.

Virüsten korunmak için başlıca genel önlemlerimizi almalıyız. Mesafemizi korumak, el yıkamak, temas etmemek gibi önlemleri almalı ve ellerimizi gözlerimize, ağzımıza, burnumuza getirmemeliyiz. Koruyucu gözlükler, iş gözlükleri var. Buna ilaveten gözlerimizi korumak için geniş çerçeveli gözlükleri ve lens yerine gözlük kullanabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir