Konsantre Meyve Suyu Yapmanın Tam Zamanı!

Meyve suyu tüketmeyi seviyoruz ancak doğal olanını bulmak hem çok zor hem de maliyetli oluyor. Bir de çocuklarımız söz konusu olunca piyasadaki herhangi bir ürünün alıp onlara içirmek istemiyoruz. Paketli ve uzun ömürlü olan meyve suları çok fazla koruyucu madde ve şeker içeriyor. Hal böyle olunca neden kendi meyve suyumuzu kendimiz yapmayalım ki?

Yaz meyvelerinin tam zamanıyken onlardan olabildiğince yararlanmak gerekiyor. Dondurucuya koyup saklayabilir veya onları kaynatıp konsantre meyve suyu haline getirebiliriz. Cam kavanozlarda saklayabileceğimiz meyve sularını çok uzun süre bozulmadan saklayabiliriz. Tüketeceğimiz zaman, kavanozun havasını çıkartıp konsantre meyve suyunu bir bardağa veya sürahiye koyarak suyla karıştırıp içebiliriz. Kalanını da yine kavanozda buzdolabında saklayabiliriz.
Şimdi mevsimi olan şeftali, kayısı, erik, vişne gibi meyveleri kaynatabilirsiniz.

Konsantre meyve suyu nasıl yapılır?
Tüm meyvelerin saklanma mantığı aynı. Sadece şekerini doğru ayarlamak gerekiyor. O da sizin damak zevkinize kalmış. 2 kilo eriğe, 10 bardak su ve 5 su bardağı şeker ekleyerek kaynatmak iyi bir ölçü olabilir.
İyice kaynayan meyve sularını cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün bekletin. Eğer kapak kolayca açılmıyorsa tutmuş demektir. Kavanozları güneş görmeyen bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz. Emin olun ki hazır satılanlardan çok çok faydalı olacaktır.

Kayısının faydaları nelerdir?
Kayısının bir numaralı özelliği kabızlığa iyi gelmesidir.
Lif açısından zengin olan kayısı, tok tutar ve bu sayede zayıflamayı kolaylaştırır.
Kemik yapısını güçlendirir.
Kan yapımını arttırarak kansızlığa iyi gelir.
Ülser oluşumunu önler.
Beyin sağlığı için ciddi bir rol oynar.
İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri ile kansere karşı mücadele eder ve kansere yakalanma riskini azaltır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir