Kolayca Hazırlayabileceğiniz Lezzetli Tatlılar

Kolayca Hazırlayabileceğiniz Lezzetli Tatlılar

Tatlı tüketmekten hoşlanıyorsanız ve sofralarınızda tatlılara yer ayırmak sizin için vazgeçilmez bir durum oluyorsa, kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Sağlıklı ve besleyici olabilecek özel tatlı tariflerini isterseniz sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

hafif tatli

Yer Fıstığı Ezmeli Cup

Muffin kalıbına birkaç adet kek kalıbı yerleştirerek yer fıstığı ezmeli cup hazırlamaya başlayabilirsiniz. Su bardağına ideal miktarda yer fıstığı ezmesi ve şeker koyarak kasede karıştırabilirsiniz. Sütlü çikolatayı da benmari usulü eritebilir ve her bir kek kalıbının içerisine sırasıyla yerleştirebilirsiniz. Hazırladığınız özel cupları ortalama 1 saat kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Servis yapmadan önce ise kağıt kalıplarını çıkarabilirsiniz.

Tiramisu

Çiğ kremayı bir kaseye koyarak çırpabilirsiniz. Kendinize özel miktarda şekeri yavaş yavaş kremaya ekleyebilir ve bu sırada karıştırmaya devam edebilirsiniz. Hemen ardından labne peynirini ilave edebilirsiniz. Tekrar çırpma işlemini yaptıktan sonra beklemeye alabilirsiniz. Ortalama 2 su bardağı kadar sıcak su ile 5 yemek kaşığı kadar kahveyi erittikten sonra hazırladığınız karışımı soğumaya bırakabilirsiniz. Soğuyan kahve karışımının içerisine bir paket kedi dili bisküviyi yatırarak ıslatabilirsiniz. Krema ile bisküvi bitene kadar kremanın üzerini bisküvilerle kapatmaya devam edebilirsiniz.

Espressolu Creme Brulee

Kase içerisine yumurta sarısı, espresso, şeker ve tuzu koyarak çırpabilirsiniz. Bu sırada sos tavasının içerisinde çiğ kremayı ve sütü kaynatmaya başlayabilirsiniz. Kaynayan karışıma yavaş ve dikkatli bir şekilde yumurta karışımını ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir süre kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz. Ortalama 5-6 dakika sonra beyaz çikolata ekleyebilir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız özel karışımı tatlı kasesine paylaştırdıktan sonra buzluğa alabilirsiniz. Ortalama 40-50 dakika kadar buzlukta dinlendirdikten sonra afiyetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Mısır Gevrekli Pasta

Mısır gevreğinden hoşlanıyorsanız mısır gevrekli pasta tarifini deneyebilirsiniz. Bunun için sıvı kremayı uygun bir sos tenceresi içerisinde ısıtmalı ve kaynama noktasına geldiği zaman ocaktan almalısınız. Sıcak krema içerisine bitter çikolata ilave edebilirsiniz. Erittiğiniz bitter çikolatadan sonra mısır gevreğini geniş bir kaseye alarak fındık içi ilavesiyle harmanlayabilirsiniz. Streç film ile kapatılan pastayı buzdolabında dinlendirebilir ve kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz. Mısır gevrekli pasta ve kolay tatlı tarifleri için yemek.com’u deneyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir