Kolajen Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımına biz kadınlar çok önem veriyoruz. Son zamanlarda da cilt bakım ürünlerinde adını çok duyduğumuz kolajen nedir ve ne işe yarar sizlerle paylaşacağız. Kolajen, aslında vücutta en çok bulunan proteinlerden biri olarak. Cildin daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kaslarda, kanda ve kemikte de daha esneklik sağlıyor. Cildin esneklik sağlanması sağlanıyor, organları koruyor ve kasları da bir arada tutmaya yardımcı oluyor.

kolajen nedir cilde faydalari nelerdir

Vücut kolajeni genç yaşlarda bolca üretiliyor ancak yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, sigara ve stres gibi kötü etkenlerle birlikte vücutta üretimi çok azalıyor. Bu sebeple de özellikle yaşlanmadan dolayı oluşan hasarları azaltmak için vücudun kolajen üretimini artıracak takviyeler yapmak gerekmektedir.

Kolajenin vücudun her yeri için bağlayıcı etkisi, tabii ki ciltte de en büyük etkilerini göstermektedir. Vüccdumuzun kolajen üretimini azalttığını ilk olarak cildin sıkılığını kaybetmesiyle, kırışıklıkların gözle görülmesi ve cilt tonunun solgun görünmesi ile fark edebiliriz. Peki bu durumun engellenmesi için neler yapabiliriz? Vücut dışından kolajen desteği almak ve vücudun kolajen üretimini artırmasını sağlamak için C vitamini içeren portakal, mandalina, çilek, yeşillikler, ceviz, avokado ve sarımsak gibi besinleri tüketmek gerekmektedir.

Cilt bakımı yaparken yaşlanma belirtileriyle azaltmak için de C vitamini içerikli kremler kullanılması tavsiye edilmektedir. C vitamininin kolajen üretimini en iyi tetikleyen vitamin olduğunu ve düzenli kullanımda etkisinin gözle görülebileceğini bilmeliyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir