Klima Havayı Kurutur Mu?

Kış aylarında ısınma amaçlı olarak klima da kullanılmaktadır. Özellikle işyerlerinde klima ile ısınma yapılırken havayı da kuruttuğunu hissedersiniz.

Klima havayı kuruyor mu ? aslında klima havayı kurutmasından her insan rahatsız olmamakta. Ancak bünyeniz hassas veya cildiniz yağsız ise kuruma sorunu yaşarsınız. Eğer ki klima veya diğer ısınma yöntemleriyle birlikte havanın kuruduğunu hissederseniz bir soğuk buhar makinesi temin edip kullanarak bu soruna çözüm getirmiş olabilirsiniz. Klima havayı kurutur mu

Klimaların havayı kurutması sonucunda üst solunum yollarının koruyucu kalkanı olarak bilinen nem ortadan kalkar ve hem filtre edici hem de partikülleri tutucu özelliği zayıflar. Koruma mekanizması ortadan kaldığı için de solunum yollarına yabancı partiküllerin geçişi de kolaylaşır. Nem dengesini düzenleyen klimalar tercih etmeye çalışınız veya bulunduğunuz ortamın nemli kalmasını sağlamak için, sürekli üstü açık bir bardak su bulundurun. Ortamdaki nem oranının yüzde 40-60 arasında olması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir