Kışın Pekmez Tüketelim

Havalar soğuduğunda vücut direncimiz düşüyor. Enerjisiz kalıyoruz, yorgun hissediyoruz. Bize en iyi gelecek gıdalardan biri pekmezdir. Pekmez, sindirim sisteminde parçalanmaya ihtiyaç duymaksızın kana basit difüzyon ile geçebilmektedir. Böylece vücut yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede enerji kazanmaktadır. En kısa sürede en iyi enerjiyi bize verir.

Hem çocuklarımız hem de kendimiz için kullanabiliriz. Hatta bebekler için de şiddetle öneriliyor. Anne sütü olmadığında hekim kontrolünde bebeklere pekmez verilebilir. Bebeklik çağında beyin çok hızlı geliştiği için enerjiye ihtiyacın oldukça fazla olduğunu, bebeğe yeterli glikoz verilmediği takdirde beyin gelişmesinde duraklama veya yetersizlik olabilir. Kana geçmesi çok kolay, beynin tek enerji kaynağı olan glikoz, pekmezde yeterince bulunmaktadır.

Peki nasıl tüketmeliyiz?

Pekmezi her sabah ister aç ister tok karnına 1-2 çorba kaşığı yemek ve bunu alışkanlık haline getirmek gerekir. Tabii bu arada yapay şekeri hayatımızdan uzaklaştırmakta fayda var. Bazı çocuklara pekmez yedirmek kolay olmayabilir. Onlara da yedirmenin bir yolunu bulup yedirmeyi denemelisiniz. Annelerin bazıları da şurup şişesine pekmezi koyup “ilaç” diyerek çocuklarına yediriyor. =)

Sağlıklı günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir